Twinkle | Digital Commerce

Duitse refurbisher ook naar Italië en Spanje

2019-01-31
1000562
  • [nieuws]
  • 0:48

ReBuy, een handelaar in refurbished elektronica, heeft webshops geopend in Italië en Spanje. De Berlijnse onderneming ging enkele maanden geleden nog van start in Groot-Brittannië.

De onderneming ontving onlangs nog 21 miljoen euro aan groeikapitaal en gebruikt dat om verder expansie in Europa te realiseren. Dat deed het eerder ook al in onder meer Oostenrijk, Frankrijk en Nederland. ‘De lancering van onze webshop in de twee groeimarkten Italië en Spanje is een volgende stap in onze ambitie om het toonaangevende reCommerce-bedrijf in Europa te worden voor gebruikte elektronica’, verklaart ceo Thorsten Schero.

Nederland

Op reBuy kunnen consumenten zowel tweedehandse elektronica kopen als hun eigen elektronica verkopen. In Nederland is het bedrijf sinds 2016 actief. Schero noemde Nederlander eerder al één van de belangrijkste Europese groeimarkten. ‘Nederlanders staan positief tegenover refurbished consumentenelektronica. Daarnaast merken we dat ze gemakkelijker online aankopen doen dan bijvoorbeeld Duitsers of Fransen.’