Twinkle | Digital Commerce

Fysieke winkel verkoopt e-commerce retouren

2019-01-31
980551
  • 1:01

Ondernemers Erik Bouwknegt en Hans Dames, eigenaren van Outletkopen.nl, hebben in Meppel een fysieke winkel geopend waar webwinkelretouren te koop worden aangeboden.

Sinds 2013 runnen Bouwknegt en Dames Outletkopen.nl, maar in de afgelopen jaren kochten ze zoveel e-commerce retouren op dat de noodzaak voor een nieuw kanaal zich aandiende. 'Voor je het weet, heb je twee magazijnen vol met spullen. Dat was het moment dat ik begon na te denken over een fysieke winkel', zegt Bouwknegt tegen Dagblad van het Noorden.

Herkansing

In de winkel zijn artikelen uit allerlei productcategorieën te koop, zoals koffie- of scheerapparaten, meubels of fitnessartikelen. 'Soms zit er een beschadiging op. Die fitness-spullen zijn zwaar en zitten in dozen waarmee gegooid wordt', aldus Bouwknegt. 'Zo kan het bij ons terecht komen.'

Oplossingen zoeken

Het indammen van retourstromen blijft één van de grootste uitdagingen op de e-commerce markt. Om die kostenpost te minimaliseren, bedienen bedrijven zich van allerhande technieken; zo introduceerde Zalando onlangs opvallend grote kledinglabels om eenmalig dragen te ontmoedigen en verbrandt Amazon onverkochte voorraden. Onlangs introduceerde PostNL een nieuwe service waarbij bezorgers ook gelijk retouren meenemen.