Twinkle | Digital Commerce

Refurbisher reBuy breidt verder uit in Europa

2018-07-23
1000562
  • 1:04

ReBuy, dat online tweedehands elektronica op- en verkoopt, breidt dit jaar uit naar drie nieuwe markten in Europa. De eerste stap is gezet: de refurbisher heeft een webshop in Groot-Brittannië gelanceerd.

Op de site reBuy.co.uk kunnen consumenten verschillende gebruikte artikelen, zoals mobiele telefoons, tablets en consoles aanschaffen. ReBuy ziet de sterke positie van Groot-Brittannië in de e-commerce als belangrijkste reden om daar een webwinkel te openen. Daarnaast is er in dat land grote affiniteit met het bedrijfsmodel 'inruil'.

'Duurzamere wens'

Met de uitbreiding naar drie nieuwe markten komt het totaal aantal Europese landen waar reBuy actief is op zeven. ReBuy sloot het boekjaar 2017 af met een omzet van 109 miljoen euro en onlangs ontving het 21 miljoen euro groeigeld. 'Nu kunnen we ons richten op de internationale groei van ons duurzame bedrijfsmodel. Dit past heel mooi bij de wens van veel Europeanen om duurzamer te leven', verklaart ceo Torsten Schero.

Nederland boven verwachting

In Nederland is reBuy sinds juni 2016 actief. In het eerste jaar presteerde het bedrijf in ons land boven verwachting. Ceo Torsten Schero bestempelt Nederland als 'één van de belangrijkste Europese groeimarkten'. 'Nederlanders staan positief tegenover refurbished consumentenelektronica, daarnaast merken we dat ze gemakkelijker online aankopen doen dan bijvoorbeeld Duitsers of Fransen'.