Twinkle | Digital Commerce

Prijs brievenbuspakjes PostNL fractie omhoog

2019-01-02
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

Voor pakketjes die door de brievenbus passen, betaalt men sinds gisteren tien eurocent meer dan vorig jaar. Dat geldt voor zowel online gefrankeerde als niet-gefrankeerde pakjes.

Dat blijkt uit de nieuwe tariefkaart van PostNL. Vorig jaar kostte een ongefrankeerd brievenbuspakje nog 4,25 euro, dit is nu gestegen naar 4,35. Voor pakketten die online zijn gefrankeerd ligt deze prijs een stuk lager, op 3,90 euro. Vorig jaar was dit nog 3,80. De prijs voor een postzegel is wederom met vijf eurocent omhoog gegaan. Voor een postzegel betaal je nu 87 eurocent.

Buitenland

Wat opvalt is dat de prijs voor pakketten die naar het buitenland worden gestuurd gelijk zijn gebleven ten opzichte van 2018. Vorig jaar namen die prijzen licht toe. Een pakket van twee kilogram – zonder track & trace – werd in 2018 nog vanaf 9,80 euro verstuurd. Een jaar eerder was dit 9,31 euro. Het bedrijf gaat in 2019 dus verder met dezelfde tarieven voor pakketten die naar het buitenland verstuurd moeten worden. Voor pakketten die in Nederland met de bezorger meegaan, geldt ook hetzelfde tarief als afgelopen jaar.

De Autoriteit Consument & Markt(ACM) maakte eerder dit jaar nog bekend dat PostNL dit jaar het tarief voor post en pakketten met maximaal 14,2 procent mocht verhogen. Deze verhoging kwam tot stand door een daling van het jaarlijks aantal verstuurde poststukken.