Twinkle | Digital Commerce

Postzegel duurder, losse pakketprijzen gelijk bij PostNL

2017-11-11
180101
  • 1:21

PostNL begint dit jaar met nieuwe tarieven. Waar de prijs van een postzegel is gestegen van 46 naar 50 cent, is die voor de verzending van (losse) pakketten nagenoeg gelijk gebleven. Alleen de prijzen voor verzending van lichte pakketjes binnen Europa zijn gewijzigd.

Dat blijkt uit een inventarisatie van PostNL’s nieuwe tarieven. Het was al bekend dat de prijs van een postzegel met 9 procent zou stijgen om de postbezorging rendabel te houden. De Tweede Kamer is vooralsnog tegen het voorstel van het kabinet om de maandag als bezorgdag voor brievenbuspost te schrappen, ter beperking van verdere tariefstijgingen.

Pakkettarieven
PostNL’s tarieven voor de bezorging van losse pakketten, waar veel webwinkeliers en particuliere handelaren mee te maken hebben, zijn nagenoeg onveranderd gebleven.

Hieronder ziet u de tariefkaart van 2011:Hieronder vindt u de tariefkaart van 2012:Pakketverzending naar buurlanden goedkoper
Te zien is dat alleen de prijs voor pakketjes naar Europese landen is veranderd, en dan alleen bij pakketjes onder de 2 kilogram. Voor de belangrijkste zone (EUR1), waar onder meer België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje en Italië onder vallen, geldt dat de kosten per pakket zijn gedaald van 8,69 euro vorig jaar, naar 8,50 euro dit jaar. De kosten voor verzending in andere delen van Europa zijn voor deze lichte pakjes iets toegenomen.

U vindt de nieuwe tarieven (2011 hier in pdf) van PostNL in onderstaand document (pdf):


Size: 1.0M bytes Modified: 2 June 2016, 13:45