Twinkle | Digital Commerce

JustAthlete bouwt voort op Athleteshop

2019-01-25
1000562
  • [nieuws]
  • 1:18

‘We benadrukken dat we geen enkele band hebben met het failliete Athleteshop’, prijkt op de site van JustAthlete. Een nieuwe webwinkel die draait op het technische fundament van Athleteshop.

De lay-out, logo, en slogan: alles is nog precies of nagenoeg hetzelfde als bij de vorig jaar failliet verklaarde onderneming. Toch heeft de nieuwe webshop JustAthlete niets met het oude Athleteshop te maken. Alleen de software en het productaanbod zijn overgenomen van de curator.

Aan het roer staan twee ondernemers, waaronder de Amstelveense e-commerce ondernemer Ayalon Blog, weet RTV Noord te melden. Op JustAthlete is het op dit moment nog niet mogelijk om te bestellen. Per februari is de shop live. Aan RTV Noord laat Blog weten: ‘Met hun verkoop door heel Europa deed Athleteshop een mooi kunstje. De content van de sites in verschillende talen met 170.000 artikel is voor ons waardevol.’ Gedupeerden van Athleteshop kunnen niet bij JustAthlete terecht. Zo valt op de site te lezen. ‘Helaas kunnen wij dat niet vergoeden. We bieden u als gedupeerde klant wel een kortingsbon van 5 procent aan op uw eerste aankoop.’

Xolt

Enkele weken geleden werd nog bekend dat Ringer Solinger, voormalig managing director van Athleteshop en jongere broer van Yuri Solinger, webwinkel Xolt had overgenomen. Deze webshop richt zich op een veel breder assortiment dan de sportshop, met ook artikelen als badkamermeubels en huisdierenverblijven. De hoofdvestiging van Xolt is verhuisd naar het pand waar eerst Athleteshop zat. Het kantoor van JustAthlete.nl bevindt zich aan de andere kant van het land, in het Zeeuwse Krabbendijke.