Twinkle | Digital Commerce

Athleteshop vraagt faillissement aan

2018-06-30
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Online sportwinkel Athleteshop heeft het faillissement aangevraagd. Bij de webshop van oud-schaatser Yuri Solinger werken ongeveer 150 tot 200 werknemers.

Het liep al langer niet goed bij Athleteshop, nummer 88 van de Twinkle100. Vanaf het begin dit jaar had het bedrijf problemen met leveringen. Dat leverde het bedrijf de nodige kritiek en een klachtenregen op. Producten uit China kwamen bijvoorbeeld eerder aan dan bestelde artikelen van de Groningse webshop. In het televisieprogramma Kassa zei Solinger hierover het volgende: 'We leveren spullen op tijd maar er gaan dus dingen slecht, behoorlijk slecht. Wat ik ga doen is dat we klanten die drie weken of langer wachten, gaan compenseren.'

Nieuw magazijn

Eind vorig jaar nog nam Athleteshop een nieuw magazijn in Groningen in gebruik, met een oppervlakte van ruim achtduizend vierkante meter. Dat was veel meer dan het andere magazijn van de webwinkel, die anderhalfduizend vierkante meter groot is. Die magazijnen zijn inmiddels vrijwel volledig leeg, weet RTV Noord te melden. Dat is het gevolg van vervoerders PostNL en DHL die sinds dit jaar weigereren nog langer te rijden voor de webshop in sportartikelen.

Lees ook: 'Mysteryshopper bezoekt Athleteshop' (Twinkle 3 2018)