Twinkle | Digital Commerce

Voormalig Athleteshop-directeur verder met nieuwe webshop

2019-02-01
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Ringer Solinger, voormalig managing director van Athleteshop en jongere broer van Yuri Solinger, heeft webwinkel Xolt overgenomen.

Dat weet RTV Noord te melden. Waar Athleteshop, dat in juni vorig jaar failliet werd verklaard, zich richtte op een assortiment aan sportartikelen, is het assortiment van Xolt veel breder. Zo worden er artikelen uit verschillende categorieën verkocht, zoals badkamermeubels, huisdierenverblijven en verschillende elektronica.

De hoofdvestiging van Xolt is inmiddels verhuisd naar het pand waar eerst Athleteshop gevestigd was. Het is niet bekend of Yuri Solinger ook verbonden is aan de webshop.

Athleteshop

Webshop Athleteshop moest vorig jaar juni het faillissement aanvragen. Vanaf het begin van 2018 had het bedrijf problemen met leveringen en leveranciers. Daarop volgde een klachtenregen. Uit het faillissementsverslag van curator Peter Bakker bleek dat geen enkele partij geïnteresseerd was om de nummer 72 van de Twinkle100 over te nemen. De naam van Athleteshop bleek door de negatieve media aandacht ‘ernstig besmeurd’. Volgens de curator waren de marges bij de onderneming te gering en had Athleteshop de grenzen van de omzetgroei bereikt en zelf overschreden.

Lees ook: 'Athleteshop: geringe marges en ontspoorde omzetgroei' (09-08)