Ringer Solinger, voormalig managing director van Athleteshop en jongere broer van Yuri Solinger, heeft webwinkel Xolt overgenomen.
Dat weet RTV Noord te melden. Waar Athleteshop, dat in juni vorig jaar failliet werd verklaard, zich richtte op een assortiment aan sportartikelen, is het assortiment van Xolt veel breder. Zo worden er artikelen uit verschillende categorieën verkocht, zoals badkamermeubels, huisdierenverblijven en verschillende elektronica.
De hoofdvestiging van Xolt is inmiddels verhuisd naar het pand waar eerst Athleteshop gevestigd was. Het is niet bekend of Yuri Solinger ook verbonden is aan de webshop.
Athleteshop
Webshop Athleteshop moest vorig jaar juni het faillissement aanvragen. Vanaf het begin van 2018 had het bedrijf problemen met leveringen en leveranciers. Daarop volgde een klachtenregen. Uit het faillissementsverslag van curator Peter Bakker bleek dat geen enkele partij geïnteresseerd was om de nummer 72 van de Twinkle100 over te nemen. De naam van Athleteshop bleek door de negatieve media aandacht ‘ernstig besmeurd’. Volgens de curator waren de marges bij de onderneming te gering en had Athleteshop de grenzen van de omzetgroei bereikt en zelf overschreden.
Lees ook: 'Athleteshop: geringe marges en ontspoorde omzetgroei' (09-08)
Het zou niet moeten mogen dat deze oplichters opnieuw beginnen. Laten ze eerst alle gedupeerden van het in scène gezette faillissement van hun eigen privé geld terug betalen.
Inderdaad, bizar dat dit soort praktijken mogen. Blijkbaar hebben ze geen greintje verantwoordelijkheidsgevoel, gewoon weer doorgaan alsof er niets is gebeurd en nieuwe consumenten benadelen.
Verbaas me er überhaupt over hoe een totaal onbekende webwinkel met breed assortiment nog kan bestaan? Laten we hopen dat men niet weer t zelfde trucje uithaalt als met Athleteshop met t flauwe smoesje: groei.
@wouter Waarschijnlijk is het wel hetzelfde trucje. Het assortiment van de nieuwe shop is weer enorm, in alleen een categorie als Dekbedovertrekken (https://www.xolt.nl/wonen-koken-en-slapen/slaapkamer/dekbedovertrekken) zitten al meer dan 1500 producten, ik geloof echt niet dat ze deze allemaal op voorraad in het magazijn hebben liggen. Deze zullen dus weer achteraf bij de leverancier besteld moeten worden, met alle risico's en gevolgen voor de consument van dien.
Zie de eerste vergelijkbare klachten online al opduiken dus vrees t ergste...
Ik als ex leverancier zie notabene mijn producten ( en identieke omschrijving als op de athleteshop) op hun website staan als zijnde tijdelijk uitverkocht.
M.a.w. ze gaan gewoon door onder een andere naam.
Viel mij op dat ze gewoon weer hetzelfde assortiment aanhouden. Nog een leuk detail. Athleteshop.nl gaat nu naar justathlete.nl. Wat zal hier gaan gebeuren?