Twinkle | Digital Commerce

Ahold Delhaize strikt digitale baas McDonald’s

2019-01-08
28331594
  • [nieuws]
  • 1:33

Farhan Siddiqi is de eerste chief digital officer van Ahold Delhaize, eigenaar van onder andere Albert Heijn en bol.com. De Amerikaan komt over van McDonald’s, waar hij dezelfde functie bekleedde.

Het dienstverband van Siddiqi gaat over drie weken in, op maandag 28 januari. Hij neemt ook zitting in het dagelijks bestuur van Ahold Delhaize.

Uit het Engelstalige persbericht:

In this role, Farhan will drive digital transformation and innovation across Ahold Delhaize's great local brands, focusing on loyalty, data analytics and personalization.

McDelivery

Bij McDonald’s was Siddiqi onder andere hoofdverantwoordelijk voor de introductie van mobile commerce in twintigduizend restaurants, een nieuwe mobiele app en de opwaardering van bestelkiosken op de vloer. Reclameborden van McDelivery, een samenwerking met Uber Eats, waren veelvuldig te zien langs de velden tijdens het afgelopen WK voetbal in Rusland. Ook hield Siddiqi zich bezig met data-analyse en crm bij de hamburgerketen.

Bank of America, Target en General Electric

Eerder werkte Farhan Siddiqi onder andere bij Bank of America, Target en General Electric, waarvoor hij onder meer loyaliteitsprogramma’s, online betaaloplossignen en strategische partnerships introduceerde.

Leading Together

Topman Frans Muller zegt verrukt te zijn met de komst van Siddiqi. ‘Met zijn kennis van de digitale customer experience in een grote verscheidenheid aan branches, zal hij helpen om de digitale transformatie van Ahold Delhaize verder te versnellen, een essentieel element in onze Leading Together strategie.’

Best practices delen

Siddiqi moet er onder andere voor zorgen dat digitale best practices worden gedeeld tussen de verschillende ‘great local brands’ van Ahold Delhaize. Het concern mikt op een verdubbeling van de netto consumentenverkopen tot 7 miljard in 2021.

Lees ook:
* Ahold Delhaize trekt portemonnee voor e-commerce (3 december 2018)
* Selma Postma nieuwe baas Peapod (8 november 2018)