Twinkle | Digital Commerce

Selma Postma nieuwe baas Peapod

2018-11-09
1002721
  • [nieuws]
  • 1:22

Selma Postma, jarenlang general manager van Albert Heijn Online, heeft een nieuwe baan binnen Ahold Delhaize. De Nederlandse komt aan het roer bij Peopod.

Postma start op 1 januari aanstaande in haar nieuwe rol als brand president. Dat is vijf jaar na haar aanstelling als general manager bij Albert Heijn Online, de nummer 5 in de Twinkle100; Albert Heijn, Etos en Gall & Gall waren vorig jaar samen goed voor 480 miljoen euro omzet in Nederland.

Transformatie

Sinds 2014 hielp Postma ‘de online verkopen met jaarlijks ruim 20 procent groeien’, aldus het bericht uit Zaandam. ‘Met haar teams leidde ze de transformatie van Albert Heijn naar een omnichannel retailer, door Ah.nl en de mobiele applicatie Appie te optimaliseren en nieuwe oplossingen te ontwikkelen zoals spraakassistentie en bezorgabonnementen.’

Chicago

In totaal werkte Postma bijna twee decennia voor Albert Heijn. Ze verruilt Zaandam voor Chicago, waar het hoofdkantoor van Peapod is gevestigd. Frans Muller, de topman van Ahold Delhaize, zegt zeer verheugd te zijn dat Postma bij Peapod aan boord komt om de online groei in de VS aan te jagen.

Pionier

Peapod, opgericht in 1989, geldt als een pionier in online boodschappenbezorging. Ahold nam de webkruidenier begin deze eeuw over, waarna er afhaalpunten voor Peapod kwamen bij fysieke Amerikaanse supermarkten van Ahold-formules, zoals bij Stop & Shop en Giant Food.

Peapod is goed voor een jaaromzet van tegen de 800 miljoen dollar, daarmee ongeveer anderhalf keer zo groot als Albert Heijn Online.

Jan van Dam

Een woordvoerder van Ahold-Delhaize laat desgevraagd weten dat Jan van Dam hier de tijdelijke vervanger is van Postma. 'Wie wie haar definitieve opvolger wordt maakt Albert Heijn binnenkort bekend.'