Twinkle | Digital Commerce

Zara biedt nu ook beauty-producten aan

2018-12-07
1000562
  • 1:10

Modeketen Zara heeft sinds deze week een collectie aan lippenstift, lipgloss en lippotloden op zijn webshop staan. De producten zijn alleen online te verkrijgen.

Daarmee volgt de Spaanse keten het voorbeeld van onder meer Zalando, dat eerder dit jaar ook al in beauty stapte. Zara bood al wel geurtjes aan, maar nu komen daar dus ook make-up artikelen bij.

De collectie bestaat vooralsnog uit een klein scala aan lippenproducten. Prijzen liggen tussen de 7,95 en 19,95 euro. Dat laatste bedrag geldt voor een kit met daarin lippenstift, lipgloss en lippotloden. Het gaat hierbij om een matte lippenstiftcollectie.

Zalando

De Spaanse modeketen volgt hiermee de trend van veel fashionwinkels om naast kleding ook in de cosmetica te stappen. Onder meer H&M, Zalando en Asos deden dit al. Zalando opende in Duitsland dit jaar een online cosmeticashop. Die productgroep bestaat uit zo’n vierduizend artikelen op het gebied van Bath & Body, geuren en haarverzorging. In eerste instantie bood het bedrijf alleen beauty-producten voor vrouwen aan, maar later kwam daar ook een assortiment voor mannen bij. De beauty-producten worden later ook in Nederland beschikbaar.

Wereldwijde webshop

Zara opende enkele maanden geleden nog een wereldwijde webshop. Waardoor het bedrijf in 155 landen online verkoopt. Door de komst van de website, die Engels- en Franstalig is, is het platform ook in een aantal Afrikaanse landen en delen van de Caribbean en Indonesië beschikbaar.