Twinkle | Digital Commerce

Peek & Cloppenburg komt met Nederlandse webshop

2018-12-07
1285723
  • [nieuws]
  • 1:10

Peek & Cloppenburg opent ‘in de nabije toekomst’ een webwinkel voor de Nederlandse markt. De modeverkoper bedrijft op dit moment alleen e-commerce in Duitsland, Oostenrijk en Polen.

Peek & Cloppenburg had ooit zestig vestigingen in Nederland. De laatste jaren bestaat het bestand uit drie winkels, in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Daarin zijn modeartikelen van een breed merkenportfolio te koop. De formule is het grootst in Duitsland, waar de oprichters van Peek & Cloppenburg ook vandaan kwamen. Johann Theodor Peek en Heinrich Anton Adolph Cloppenburg startten hun onderneming echter in Rotterdam.

De digitale plannen in Nederland worden uit de doeken gedaan in een bericht over de jaarcijfers van Peek & Cloppenburg. Het online omzetaandeel van het bedrijf ligt rond de 5 procent.

De Duitse webinkel van Peek & Cloppenburg.

Het webaandeel moet omhoog, ook door click & collect mogelijk te maken op de markten die al wel online worden bediend. Daarnaast wordt de webwinkel van de op mannen gerichte dochterformule Anson’s komend jaar opnieuw gelanceerd.

De omzet uit de winkels van Peek & Cloppenburg, opgeteld ruim 2 miljard euro, groeit alleen in Oost-Europa nog. Het concern, dat twee hoofdzetels kent, overweegt zijn grootste winkels in Duitsland te verkleinen of daarin andere verkopers toe te laten (onderhuur), rapporteert Handelsblatt. Ook met pop-ups van merken denkt Peek & Cloppenburg klanten te kunnen verrassen en de winkelvloeromzet op peil te houden.