Twinkle | Digital Commerce

DHL gaat kleding United Wardrobe duurzaam bezorgen

2018-05-14
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Consumenten die bij United Wardrobe tweedehands kleding kopen, kunnen sinds kort die kleding duurzaam door DHL Parcel laten bezorgen. De koeriersdienst gaat een samenwerking aan met de kledingshop.

De koeriersdienst heeft een verzendtool ontwikkeld voor in het platform, hierdoor kunnen klanten van United Wardrobes kiezen voor een duurzame bezorgoptie. DHL komt vervolgens met één van de 150 elektrische busjes of per bakfiets de bestelling brengen. 'Kleding krijgt een nieuwe eigenaar en die wordt duurzaam bezorgd door DHL', aldus oprichter Thijs Verheul van United Wardrobe.

Emissievrij

DHL wil in 2025 zo veel mogelijk emissievrij bezorgen. 'In ons streven de groenste bezorger van Nederland te zijn, werken we graag samen met onze klanten. Met United Wardrobe delen we ons streven naar duurzame en innovatieve oplossingen', vertelt Michel Clausing, vice president Sales & Cs van DHL Parcel Benelux.

Groeigeld

United Wardrobe ontving onlangs een kapitaalinjectie van een miljoen van Peak Capital ontving. Maandelijks vinden er 90.000 transacties plaats. Het bedrijf is bezig met een expansie naar onder andere Frankrijk en Duitsland.

Lees ook: 'United Wardrobe: 'influencers zijn fijn' (Twinkle 10 2017)

Twinkle organiseert op 14 juni het congres E-commerce & Logistiek, dat in het teken staat van duurzaamheid. Onder dagvoorzitterschap van Walther Ploos van Amstel zal veel aandacht uitgaan naar ontwikkelingen op de last mile.