Twinkle | Digital Commerce

Vinted vangt United Wardrobe

2020-10-27
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

De Litouwse online marktplaats voor tweedehandskleding Vinted neemt zijn Nederlandse vintage-equivalent United Wardrobe over. In ons land groeit het samengevoegde bedrijf daarmee uit tot marktleider in de markt van tweedehandskleding.

Ruim een jaar nu is Vinted actief in Nederland. In totaal is het platform operationeel in elf landen, met 30 miljoen geregistreerde leden. Voor verdere uitbreiding in Europa haalde de organisatie in 2019 128 miljoen euro op bij investeerders.

Circulair

Thomas Plantenga, de Nederlandse ceo van de marktplaats, is positief over de groeikansen in deze markt. ‘Nu is het nog standaard dat je alles nieuw koopt, straks gaat kleding een meer circulair pad volgen. Het is een mindsetverandering die in de hele samenleving kan plaatsvinden. Daarom maken we ons klaar om Vinted verder te laten groeien. Het einddoel is een globaal bedrijf dat wereldwijd de mode-industrie verandert’, vertelt hij aan de NOS.

Het in 2014 opgerichte United Wardrobe telt inmiddels ruim 4 miljoen gebruikers in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Vanaf deze week kunnen gebruikers hun account overzetten naar dat van Vinted, waarna de naam United Wardrobe van het tweedehandstoneel verdwijnt.

Financiële details met betrekking tot deze overname zijn niet bekendgemaakt.

Lees hier ook het interview dat Twinkle in februari dit jaar had met Plantenga.