Twinkle | Digital Commerce

Pets Place verviervoudigt online verkopen in halfjaar

2018-11-13
1000562
  • [nieuws]
  • 1:38

Pets Place heeft in het afgelopen halfjaar zijn internetverkopen sterk zien stijgen. De dierenspecialist, die sinds april verkoopt op bol.com, verviervoudigde zijn online omzet zowel via die weg als via de eigen webshop.

De keten, die naast zijn online kanalen ook 185 fysieke filialen runt, draaide begin dit jaar een online omzet van 4,5 miljoen euro; naar verwachting groeit die in het huidige boekjaar naar 17 miljoen euro. De stijging kwam niet alleen via de aanvoerder van de Twinkle100: de eigen webwinkelverkopen stegen tijdens de afgelopen zes maanden met zestig procent.

Win-win

Bol.com zelf geeft aan de samenwerking eveneens waardevol te vinden. 'Dankzij de adviezen van de experts van Pets Place hebben we bijvoorbeeld de schapindeling en de productinformatie van onze Aquariumwinkel geoptimaliseerd', zegt Daan van Outeren, senior buyer bij bol.com. 'Daardoor zijn we op dat onderdeel dit jaar 25 procent harder gegroeid dan de rest van de Dierenwinkel.'

Exclusief blijkt populair

Het webassortiment van Pets Place telt 12.000 producten. Sinds de aansluiting bij bol.com dit voorjaar is elk van die producten minstens éénmaal verkocht, meldt de retailer. Het aanbod kwam naast Nederland ook in België beschikbaar. Met name specialistische artikelen blijken online populair: bijvoorbeeld gps-trackers voor honden en katten of luxe kattenluikjes met een gepersonaliseerde chip.

Omnichannel

Hoewel de online verkoop sindsdien flink gestegen is, ziet de dierenspeciaalzaak dat een groot deel van de kopers de uiteindelijke aankoop nog steeds in een fysieke vestiging doet. 'De meest bezochte pagina op onze site blijft de winkelzoeker', zegt Ard Malenstein, ceo van Pets Place-moeder IJsvogel Retail. 'De samenwerking met bol.com is een belangrijke stap in onze omnichannel-strategie, waarin we proberen het beste uit de combinatie van fysieke winkels en online verkoopkanalen te halen.'

De komende maanden breidt Pets Place zijn assortiment op bol.com verder uit. Daarbij ligt de focus vooral op extra luxe huisdierbenodigdheden.

Lees ook: ‘Intern teamwork absolute voorwaarde voor succes met data’ (22-01-'18)