Twinkle | Digital Commerce

Amazon laat ontwikkelaars ML-modellen bouwen

2018-11-01
1024512
  • 1:04

Amazon zet veel in op kunstmatige intelligentie en machine learning. In het kader daarvan lanceerde het bedrijf vorig jaar SageMaker, een platform waarmee aangesloten ontwikkelaars op elke schaal machine learning-modellen kunnen bouwen.

Tijdens de Data & Cloud Expo, die deze dagen in de jaarbeurs in Utrecht gehouden wordt, gaat het bedrijf dieper in op de AI-strategie. Amazon ontwikkelt en test alle machine learning en AI-diensten in eigen huis. De techreus heeft als doel om machine learning beschikbaar te maken voor alle ontwikkelaars en data scientist, meldt Computable. Daarom is het platform SageMaker opgezet.

Voorheen werd het proces van het bouwen en trainen van modellen als ingewikkeld en tijdrovend ervaren. Daarnaast vereist dit veel specialistische kennis. SageMaker moet die drempel verlagen en biedt een scala aan allerlei modules die alleen of gecombineerd zijn in te zetten.

Amazon Recognition

Daarnaast ontwikkelt Amazon steeds meer applicatie-diensten. Zo detecteert, analyseert en vergelijkt Amazon Recognition gezichten in statische beelden. En is het bedrijf ver in de ontwikkeling van techniek die herkent wat er in video’s gebeurt. Waardoor activiteiten als rennen of springen kunnen worden herkend. Deze technieken kunnen straks met SageMaker door gebruikers eenvoudig worden toegepast in de praktijk.

Lees ook: ‘Op de Amsterdamse burelen van Amazon’ (Twinkle 28-03-2018)