Twinkle | Digital Commerce

Magento in de wolken

2017-05-27
180101
  • 1:21

Magento maakt zijn entree in de cloud. Online retailers kunnen hun e-commerce omgeving via het web benaderen; ze hoeven de software niet meer in licentie te nemen en datacenters worden overbodig. Met de cloud services kunnen ze geld en tijd besparen en aan flexibiliteit winnen.

Magento verwacht de meeste van zijn ruim drieduizend Enterprise-klanten binnen een jaar te migreren naar de cloud. Volgens Peter Sheldon, Magento’s hoofd strategie, had een meerderheid van hen laten weten liever op die manier verder te gaan. Tot voor kort moesten alle nieuwe klanten software downloaden om Magento te kunnen gebruiken.

Zelf direct updaten
In Magento’s cloud kunnen retailers zelf hun code aanpassen, waardoor ze realtime innovaties en applicaties kunnen creëren en toevoegen. One-size-fits-all updates op gezette tijden zijn er niet bij, trekt Sheldon tegen Internet Retailer de vergelijking met SaaS-aanbieders (Software as a Service).

Magento 2.0
Volgens de Amerikaanse vaktitel kost de cloud-editie meer dan Enterprise, maar het precieze prijsverschil is nog niet duidelijk. Veruit de meeste Magento-klanten maken gebruik van de gratis Community-editie. Ook deze klanten wil Magento op terrein een migratiemogelijkheid bieden. Voorwaarde is hoe dan ook dat webwinkels draaien op Magento 2.0.

Amazon Web Services
Magento meldt zich relatief laat in de cloud, waarin concurrenten als Demandware, SAP, Oracle, IBM, Shopify en BigCommerce al langer te vinden zijn. De platformleverancier sloot een overeenkomst met Amazon Web Services om de cloud service mogelijk te maken. Volgens Sheldon host ongeveer 30 procent van zijn  Enterprise-klanten overigens al bij AWS.