Twinkle | Digital Commerce

Sterrenkijken op Marktplaats: beoordelingssysteem van start

2018-10-03
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

Kopers en verkopers op Marktplaats krijgen vanaf vandaag na het sluiten van een deal de optie te zien om de wederpartij te beoordelen. Met een sterrenwaardering kunnen zij voortaan hun oordeel toevoegen aan het profiel van de andere gebruiker.

Het nieuwe systeem, getiteld Marktplaats Ervaringen, moet ervoor zorgen dat bezoekers een beter beeld krijgen van een potentiële koper of verkoper, waardoor de betrouwbaarheid van handelen op het platform stijgt.

Controleren

Tot aan vandaag konden Marktplaats-gebruikers al zien hoe lang een partij actief is, hoe snel hij of zij reageert op berichten. Sinds een jaar verzorgt het Online Betaalplatform bovendien betaalverzoeken via iDeal en controleert daarbij bank- en persoonsgegevens. Om de betrouwbaarheid van een Marktplaats-transactie verder te verhogen, voegde het platform daar korte tijd later de dienst 'Gelijk Oversteken' aan toe, met wederom het Online Betaalplatform als bemiddelende tussenschakel.

Direct inzichtelijk

'Dagelijks sluiten tienduizenden mensen succesvolle deals met elkaar via Marktplaats', zegt scheidend ceo Olivier van Duijn. 'De positieve ervaringen maar ook de minder goede ervaringen of verbeterpunten bleven tot op heden altijd verborgen. Marktplaats Ervaringen laat nu in een oogopslag zien dat iemand bijvoorbeeld altijd snel betaalt of dat zijn producten altijd voldoen aan de omschrijving en in goede staat verkeren.'