Twinkle | Digital Commerce

Deliveroo bezorgt snacks vanuit tankstation

2018-10-15
1000562
  • 1:10

Bezorgdienst Deliveroo en Shell starten een proef waarbij producten vanuit het assortiment van het tankstation naar de consument worden bezorgd.

Het gaat om winkels in vier Shell tankstations, gelegen in Leiden, Rotterdam en Amsterdam. De consument heeft bij het bestellen de keuze uit producten uit vijf categorieën: frisdrank, bier, chips & nootjes, ijs en chocolade en koekjes.

Binnen dertig minuten bezorgd

De proef wordt in eerste instantie tot het einde van dit jaar uitgevoerd. Op Deliveroo heeft Shell een eigen shop waar de consument zijn bestelling kan plaatsen. Het is de bedoeling dat bestellingen binnen dertig minuten bij de klant worden gebracht: ‘Wij willen Deliveroo-klanten een zo groot mogelijk aanbod bieden via onze app en website. De vier Shell-winkels waaruit we nu bezorgen zijn een goede start van de proef’, verklaart Stijn Verstijnen, directeur Deliveroo Nederland.

Bestellingen bij de Shell-shops in Amsterdam en Rotterdam kunnen tussen negen uur ’s ochtends en half negen ’s avonds worden geplaatst. In Leiden kan dit pas vanaf twaalf uur ’s middags.

TapUp

Het is niet voor het eerst dat Shell zich roert in de online bezorgwereld. Vorig jaar lanceerde het bedrijf TapUp. Hiermee konden automobilisten hun brandstof bestellen en laten leveren. Enkele maanden geleden maakte de multinational bekend te stoppen met het thuistanken wegen te weinig vraag. Voor 3,95 euro aan servicekosten kwam Shell met een mobiele tank langs bij de consument om de benzinetank vol te laten gooien.