Twinkle | Digital Commerce

Shell komt met eigen mobiele tankdienst

2017-05-28
18721053
  • [nieuws]
  • 1:08

Shell zet zijn tanden in de online bezorgwereld. De oliegigant lanceert TapUp, een dienst waarbij automobilisten hun brandstof mobiel bestellen en 'overal' kunnen laten leveren. In Duitsland investeert Shell in bezorgstart-up Tiramizoo.

TapUp – waarvan de website al live is en als Shell TapUp BV door het leven gaat – biedt de mogelijkheid om via de bijbehorende app brandstof te bestellen voor de auto en af te laten leveren, op welke plek dan ook. Zelfs als je er zelf niet bij bent. Volgens een aanmeldformulier op de site kregen de eerste testers in januari al bericht om de nieuwe service uit te proberen. De app is echter nog niet te vinden in de app-winkels op iOS of Android.

Kosten
Er is nog geen literprijs voor de dienst, zo meldt het Financieele Dagblad, maar dit zou een gemiddelde worden van de prijzen bij tankstations in de regio. Op de website staan wel al servicekosten van €3,95 vermeld. Die kosten worden in rekening gebracht voor het leveren van de brandstof.

Tiramizoo
Naast Shell’s eigen tankdienst in Nederland, pompt de oliegigant geld in de Duitse bezorgstart-up Tiramizoo, die als same day delivery dienst ook DPD en Daimler tot zijn investeerders mag rekenen. Tiramizoo heeft klanten als de Media-Saturn Groep, Zalando, Mercedes-Benz en Nespresso.