Twinkle | Digital Commerce

Amazon haalt 'Try before you buy' naar Europa

2018-10-30
1000562
  • [nieuws]
  • 1:00

Amazon lanceert zijn 'Try before you buy'-service in Groot-Brittannië. De uitprobeerdienst voor kledingstukken, onderdeel van het Prime-abonnement, maakt daarmee zijn debuut bij Europeanen.

Gebruikers van de 'Try before you buy'-service, ook wel 'Prime Wardrobe' genaamd, ontvangen een doos met drie tot acht kledingstukken. Daarvoor hoeven zij geen aanbetaling te doen. Hoe meer artikelen de besteller definitief houdt, des te meer korting geeft Amazon daarop. De kleding mag binnen zeven dagen gratis geretourneerd worden.

Op de modemarkt

De e-tailreus startte de dienst eerder dit jaar in de Verenigde Staten en breidde het bezorggebied algauw uit. Vorige week maakten ook Japanse consumenten kennis met Prime Wardrobe.

Amazon zet stevig in op de verkoop van mode. In Groot-Brittannië zou Amazon inmiddels 4,6 procent van de totale online kledingverkopen faciliteren. Vorige week stond de e-tailer met een pop-up voor het eerst in de Londense winkelstraat. 'Er zijn twee categorieën waar we een enorme kans hebben gekregen: food en mode', verklaarde Susan Saideman, Amazons Europese VP Fashion. 'Mode is voor ons een sleutelcategorie, omdat die centraal staat in het leven van mensen.'