Twinkle | Digital Commerce

Amazon verstuurt kledingdoos naar Prime-leden

2017-11-11
24181360
  • 1:10

Amazon maakt het voor Prime-leden nog gemakkelijker om kleding te bestellen. Via Amazon Prime Wardrobe kunnen zij drie of meer items gratis laten thuisbezorgen, zeven dagen uitproberen en eventueel gratis retourneren. ‘Try before you buy’.

De dienst, die momenteel in bèta is, lijkt sterk op services in curated shopping waarbij klanten een doos vol kleding ontvangen en een paar dagen de tijd krijgen om hun keuzes te maken. Amazon laat de consument echter zelf de items selecteren (op Amazon.com gemarkeerd met Wardrobe-label) en stuurt deze dan in een doos op.

Meer korting bij meer producten

Klanten profiteren van een steeds hoger oplopende korting voor het aantal kledingstukken dat zij houden. Houden zij drie of vier items, dan gaat er 10 procent van de prijs van elk t-shirt of jurkje af. Bij vijf of meer items krijgt de Prime member 20 procent korting. Retouren kan door een afhaalafspraak te maken of de doos af te geven bij een UPS servicepunt.

Echo Look
Wardrobe is een volgende stap op het modepad van Amazon. Onlangs introduceerde de retailgigant Echo Look, een apparaat dat via een Style Check geautomatiseerd kledingadvies geeft aan gebruikers. Een e-commerce functie heeft de tool nog niet, maar dat zou een logisch vervolg zijn.