Twinkle | Digital Commerce

Groep Van Marcke koopt belang in Sanitairwinkel

2018-09-04
53583014
  • [nieuws]
  • 1:03

Sanitairwinkel heeft een nieuwe aandeelhouder gevonden in het Belgische familiebedrijf Van Marcke. Beide marktleiders trekken vanaf nu samen op en versnellen daardoor hun internationale expansie.

Over de grootte van het belang dat de groep Van Marcke in Sanitairwinkel verworven heeft, doen beide partijen geen uitspraak. Het is voor het eerst dat oprichters Erik en Rob van Laarhoven een extern bedrijf als aandeelhouder verwelkomen. Rorix, het e-commerce bedrijf achter Sanitairwinkel.nl, laat die naam als zelfstandig merk bestaan.

Online koers aanhouden

'We houden dezelfde online koers aan zoals we die al jaren volgen', zegt Rob van Laarhoven tegen Twinkle. 'De komende tijd blijft de focus op onze activiteiten in Nederland, België en Frankrijk.' In die eerste twee markten heeft Sanitairwinkel naast een webshop diverse fysieke filialen; in Frankrijk zijn nog geen showrooms of vestigingen. Naar verwachting draait Sanitairwinkel dit jaar 34 miljoen euro omzet.

Elkaar versterken

Van Marcke beschikt over een uitgebreid winkelbestand in België, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland en de VS. 'Wij beschikken op onze beurt over de knowhow op IT- en omnichannel- gebied', aldus Sanitairwinkel. 'Gebruikmakend van elkaars sterke punten kunnen we onze nationale en internationale marktpositie verbeteren, zowel on- als offline.'