Twinkle | Digital Commerce

Kwart ouders koopt schoolspullen online

2018-09-04
1000562
  • 0:54

Nu de scholen weer begonnen zijn, moeten ouders voor hun schoolgaande kroost weer de nodige schoolartikelen kopen. Slechts een kwart van de ouders doet dat via het web.

Dat blijkt uit een onderzoek van aanbieder van betalingsoplossingen Ingenico. In het onderzoek zijn duizend Nederlandse en Belgische ouders gevraagd op welke manier zij schoolspullen aanschaffen voor hun kinderen.

België vs Nederland

Slechts 24,3 procent van de ondervraagden koopt kaftpapier, schriften en agenda’s online. Daarin zitten grote verschillen tussen beide landen. In België koopt 19,6 procent online en in Nederland 29,3 procent. Als belangrijkste reden om de webwinkel links te laten liggen geven de ouders aan het product liever eerst aan te willen raken voordat het wordt gekocht. Ook zien ze het winkelen in een fysieke shop als sneller en goedkoper.

Gemak

Ouders die wel online schoolspullen aanschaffen doen dit voornamelijk uit gemak (71,3 procent). Daarnaast geven de ouders aan het prettig te vinden dat een webwinkel de gehele dag open is en wordt het brede aanbod gewaardeerd.