Twinkle | Digital Commerce

SendCloud en Sandd2me slaan handen ineen

2018-09-04
1000562
  • 1:29

Bezorgen op dezelfde of volgende dag is bij veel grote webwinkels inmiddels al mogelijk. Nu kunnen kleinere webwinkels die bezorgopties ook aanbieden.

Sandd2me, de nieuwe pakketdienst van postbezorger Sandd, gaat namelijk samenwerken met verzendtool SendCloud. Daarmee claimen de partijen dat levering op maat voor iedere webwinkel nu mogelijk is.

Met de samenwerking krijgen veel meer webshops verzendopties als same day delivery of het aanpassen van de bezorglocatie terwijl het pakket al onderweg is. Ook kunnen zij de bezorgdatum en het aflevertijdstip eenvoudiger aanpassen, zodat het pakket in één keer kan worden geleverd, Sandd2me biedt pakketten alleen aan als de klant thuis is. Als laatste komt er voor aangesloten webwinkels de optie ‘extra voorzichtig’, waarbij pakketten die bij het minste of geringste beschadigd raken, extra voorzichtig en veilig worden verpakt en geleverd.

'Ontzorging voor de e-tailer'

‘Met SendCloud is de dienstverlening van Sandd2me optimaal bereikbaar voor alle webshops. Zo realiseren Sendcloud en Sandd2me samen ontzorging voor de e-tailer’, reageert Rene Klis, director van Sandd2me. Rob van den Heuvel, ceo van SendCloud, vult aan: ‘Middels de samenwerking met Sandd2me voegen we een nieuwe landelijke dekkende vervoerder toe aan ons portfolio. Hierdoor kunnen we retailers nog meer flexibiliteit bieden, zodat ze voor iedere zending de meest geschikte verzendoptie kunnen kiezen.’

Pakketten mee met postbezorgers

Sinds enkele maanden levert Sandd ook pakketten met Sandd2me. De dienst levert alleen pakketten af wanneer klanten thuis zijn. Het bedrijf verwachtte destijds met zo’n duizend pakketten per dag te starten. Die pakketten worden meegegeven aan zijn postbezorgers. ‘Er wordt al enige tijd aan ons getrokken door klanten die ons vragen of wij ook pakketjes bezorgen. Met de overname van Van Straaten Post(VSP) eind vorig jaar, hebben we ook het netwerk om deze dienst te kunnen leveren’, zei ceo Rob Brakenhoff van Sandd eerder aan De Financiële Telegraaf.