Twinkle | Digital Commerce

Antoine Brouwer nieuwe ceo fonQ

2018-09-13
980551
  • [nieuws]
  • 1:18

Antoine Brouwer start per 1 januari 2019 als ceo van fonQ. De voormalig Nextail-directeur volgt daarmee ad interim-ceo Michel Schaeffer op, die de rol waarnam na het vertrek van Joost Wels.

Brouwer, die in het verleden e-commerce en marketingrollen vervulde bij onder andere Mediamarkt, UPC en T-Mobile, start met enthousiasme bij de nummer 26 van de Twinkle100. 'Ik ben altijd al fan geweest van fonQ vanwege de productgroepen, de content gedreven aanpak, de kwalitatieve website en het merk. Ik ben ervan overtuigd dat fonQ nog verder kan groeien en zal samen met alle medewerkers de komende jaren bouwen aan het marktleiderschap binnen Home & Living.'

Stappen

Schaeffer, die sinds begin dit jaar aan het roer staat bij de webwinkel, richt zich vanaf begin volgend jaar weer op zijn werkzaamheden als commissaris en adviseur. 'In de afgelopen maanden hebben we belangrijke stappen gezet om fonQ nog beter te positioneren binnen het Home & Living segment', inventariseert hij. 'De eerste paal voor ons nieuwe distributiecentrum is geslagen, de strategie is aangescherpt en onze nieuwe campagne – Geef je huis wat fonQ – is inmiddels van start gegaan.' Ook lanceerde fonQ deze zomer een specialistische marktplaats voor externe verkopers.

Veranderingen bij Nextail

Brouwer is sinds vier jaar managing directeur bij Nextail. Daar vinden momenteel flinke veranderingen plaats: oprichter Blokker lijft Nextail momenteel weer in de eigen organisatie in en rondt daartoe de activiteiten voor externe opdrachtgevers af.

Lees ook: 'FonQ maakt zich op voor volgende groeifase' (Twinkle 9-2017)