Twinkle | Digital Commerce

FonQ lanceert specialistische marktplaats

2018-06-06
1000562
  • 1:34

Webwarenhuis fonQ geeft externe aanbieders de toegang tot zijn webshop. De webwinkel start vandaag met zijn fonQ partners programma.

Op de 'Verkopen via fonQ' pagina verwelkomt de webwinkel potentiële aanbieders: 'We zijn bij fonQ altijd op zoek naar mooie, nieuwe producten of merken die bij het fonQ assortiment passen'.

FonQ, met een assortiment van 60.000 artikelen, hoopt met de marktplaats zijn assortiment uit te kunnen breiden naar meer dan 100.000 woonartikelen. 'Zowel per aanbieder als product kijken we kritisch naar de toegevoegde waarde en elk product zal ook door slechts één verkoper worden aangeboden', benadrukt waarnemend ceo Michel Schaeffer. 'Dit om keuzestress bij de klant te voorkomen, maar ook om ons eigen merk te waarborgen.'

Gefragmenteerde markt

Volgens de woonwebwinkel is de categorie Home & Living één van de snelst groeiende markten in de e-commerce branche. FonQ merkt echter dat de online groei geremd wordt door een 'gefragmenteerde markt van verschillende online en fysieke retailers'. Met de marktplaats wil fonQ zijn klanten meer overzicht bieden en tevens woonwinkels de optie geven om meer klanten te bereiken. 'Hiermee wordt fonQ een centrale plek voor Home & Living. Een plek waar de consument haar zoektocht start naar producten voor in huis en ruime keuze heeft in verschillende woonstijlen, prijsklassen en merken', besluit Schaeffer.

Kraaltjes

In gesprek met Twinkle gaf Joost Wels vorig jaar - destijds nog ceo van de woonwebshop - aan de ontwikkeling van marktplaatsen met interesse te volgen. 'We zijn op weg naar category leadership en om te groeien hoeven we geen kraaltjes aan elkaar te rijgen. In het buitenland zie je per productgroep marktplaatsen ontstaan, naast de generalisten. Dat is een ontwikkeling die wij met interesse volgen.' Joost Wels gaf aan het begin van dit jaar het stokje over aan Michel Schaeffer. Inmiddels is hij tijdelijk werkzaam bij Leen Bakker. Hij helpt de woonwinkelketen bij de online activiteiten.

Lees ook: 'Fonq maakt zich op voor volgende groeifase' (Twinkle 9 2017)