Twinkle | Digital Commerce

FonQ start bouw nieuw magazijn in Utrecht

2018-06-20
29971685
  • 1:21

Niet ver van zijn huidige centrale locatie, heeft fonQ vandaag de eerste paal laten slaan van een nieuw distributiecentrum met kantoor in Utrecht. Op bedrijventerrein Lage Weide verrijst een pand van 22.000 vierkante meter.

Daarmee krijgt het webwarenhuis dubbel zoveel ruimte als het had. Bovendien vervangt het ene onderkomen vier verschillende magazijnruimtes die fonQ nu in gebruik heeft.

Nieuwbouwplannen

Voormalig ceo Joost Wels, tegenwoordig op ad interim basis aan de slag bij Leen Bakker, vertelde voor het eerst over fonQ’s nieuwbouwplannen in een interview met Twinkle. ‘Dat alle producten straks weer in dezelfde ruimte staan is voor ons natuurlijk efficiënter. En we kunnen onze klanten beter gaan bedienen’, liet Wels optekenen. ‘Ruimtetechnisch is er geen belemmering meer voor verdere groei, althans de komende jaren.’

In het interview zei Wels ook dat de online retailer zich opmaakt voor expansie in België en voor de opening van een flagship store. Van dat laatste is het nog niet gekomen.

Partnerprogramma

Wels heeft inmiddels plaats gemaakt voor Michel Schaeffer. De voormalige marketingbaas van bol.com geeft – in beginsel tijdelijk – leiding aan fonQ. De nummer 26 van de Twinkle100 lanceerde begin deze maand een partnerprogramma, waarmee het wil uitgroeien tot een specialistische marktplaats in wonen, koken en lifestyle.

Kostenbesparing

Ook Schaeffer benadrukt in een persverklaring welke voordelen de logistieke centralisatie biedt: 'Door vier locaties terug te brengen tot één locatie kunnen we grote slagen maken in efficiëntie. Pakketjes kunnen ons magazijn nog sneller verlaten, wat leidt tot kostenbesparing.'


Een openingsdatum wordt niet genoemd.

Lees ook: FonQ offert miljoenen in jacht op koppositie (11 januari 2018)