Twinkle | Digital Commerce

Stella en Fietsenwinkel.nl begraven strijdbijl

2018-08-30
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Stella heeft het kort geding dat vandaag tegen concurrent Fietsenwinkel.nl zou dienen, ingetrokken. De partijen zijn zonder de rechter tot overeenstemming gekomen over de aanklacht van het oneigenlijk gebruik van Stella's merknaam.

Vandaag zouden de fietsverkopers tegenover elkaar staan in de rechtszaal, waar Stella middels een kort geding aanspraak zou maken op een schadevergoeding voor het vermelden van zijn e-bikes in het assortiment van Fietsenwinkel.nl. Zover komt het echter niet: gisteren blies Stella de gang naar de rechter af, meldt De Stentor. De concurrenten hebben hun meningsverschil onder tafel bijgelegd.

Zowel Stella als Fietsenwinkel.nl zien af van commentaar: ze hebben afgesproken allebei geen verdere uitlatingen over de kwestie te doen.

'Lokkertjes'

Het conflict ontstond toen Fietsenwinkel.nl in oktober op zijn site adverteerde met e-bikes van Stella, dat echter aangaf niet met dealers te werken. Bovendien verweet Stella Fietsenwinkel.nl dat het meeliftte op zijn merkbekendheid: zijn e-bikes zouden dienen als 'lokkertje' voor consumenten, die vervolgens naar fietsen van het eigen merk Brinckers geleid zouden worden. Fabrikant Accell zegde eerder om redenen van gelijke strekking zijn contract op met IBG, moederbedrijf van Fietsenwinkel.nl.

Lees ook: 'Fietsenwinkel.nl opnieuw voor de rechter' (17-08-'18)