Twinkle | Digital Commerce

Picnic komt deel expansiebelofte Duitsland al na

2018-08-07
1000562
  • 0:58

Waar Picnic eind juli nog aangaf dit jaar naar twee Duitse steden uit te willen breiden, kondigt de eerste zich na precies een week al aan. De bekende wagentjes zoeven binnenkort ook door Mönchengladbach.

Eerder gaf Picnic Duitsland mede-oprichter Frederic Knaudt al tegenover het Duitse persbureau DPA te kennen dat de dienst dit jaar nog twee steden aan zijn bezorggebied in Noordrijn-Westfalen wilde toevoegen. Daarvan houden we er nu dus nog één tegoed.

Sprinter Supermarkt

Sinds april is Picnic bij onze oosterburen actief, dat deed het eerst middels een proef onder de naam ‘Sprinter Supermarkt’, later werd het ‘melkboerconcept’ verder uitgerold. Inmiddels is Picnic actief in meerdere steden en gemeenten in Noordrijn-Westfalen, waaronder Neuss en Düsseldorf.

Snelle uitbreiding

In Nederland zijn we inmiddels gewend aan de rappe uitbreidingsplannen van Picnic, maar nu valt het ook Duitse media op. Volgend jaar wil Picnic in twintig Duitse steden actief zijn. In al zijn markten is de dienst in vijftig steden te vinden. Komend jaar moet dat aantal zijn gegroeid naar ongeveer zeventig.