Twinkle | Digital Commerce

IDeal door het dak: 41 procent groei

2018-08-07
1153729
  • [nieuws]
  • 1:05

Het transactievolume van iDeal is in het afgelopen halfjaar met 40,8 gegroeid ten opzichte van vorig jaar. De teller bleef staan op 238.855.434 betalingen.

Dat leert een optelsom van kerncijfers, gevolgd door een vergelijking met dezelfde periode in 2017. Sinds de start is, tot en met afgelopen juni, 1.817 miljoen keer met iDeal betaald. In dit tempo wordt de grens van 2 miljard transacties vroeg in het najaar gepasseerd.

Betalen met iDeal in het buitenland

Nederlandse shoppers betalen steeds vaker met iDeal in buitenlandse webwinkels, meldde eigenaar en merkhouder Currence dit voorjaar. Ruim zevenduizend shops in zestig landen boden de betaalmethode destijds aan. Overigens wordt iDeal zeker zo vaak buiten als binnen webwinkels gebruikt. Denk aan betaalverzoeken via e-mail of via ‘mijn-omgevingen' van instellingen en overheden. Ook die zitten in de lift.

Groeicurve

De groeicurve van het aantal iDeal-transacties was in 2017 al steiler dan in de voorgaande vijf jaar, met een toename van 33,8 procent. In totaal betaalden Nederlandse consumenten vorig jaar ruim 378 miljoen keer met iDeal. Currence verklaarde de stijging in zijn jaarverslag ook door nieuwe toepassingen als c2c-betalingen, betaalverzoeken, QR-codes en het gebruik van mobiele apps, maar ook door 'uniforme productkenmerken' en veilige standaarden.

Lees ook: Meerderheid iDeal-betalingen met mobiel device (16 januari 2018)