Twinkle | Digital Commerce

DHL start lokale CityHubs in Nederland

2018-08-13
1000562
  • 1:28

Waar DHL in Nederland al over verschillende servicepunten beschikt en in meerdere steden per fiets levert, voegt de bezorger die twee diensten nu samen in een nieuw concept.

De stad Groningen beschikt sinds dit weekend over een DHL CityHub. Een servicepunt van waaruit fietskoeriers pakketten bezorgen en afhalen – grote pakketten worden met elektrische bestelauto bezorgd - en waar klanten zelf ook zendingen kunnen verzenden en ophalen.

De hub in Groningen geldt als startsein voor een verdere uitrol van het concept in Nederland – een vestiging in Tilburg opent volgende week maandag. ‘We gaan eerst kijken of deze twee locaties goed functioneren. Als dat zo is gaan er zeker meer volgen’, stelt woordvoerder Ewout Blaauw in gesprek met Twinkle. ‘We hebben al meer steden waar we met fietsen rijden en ook al meer servicepunten in het land, dus een combinatie van die twee lijkt voor de hand te liggen.’

Cubicycle

Duurzaamheid staat voorop in het nieuwe concept. Niet alleen worden de grotere pakketten geleverd met elektrische auto’s - iets waarin DHL vorig jaar ook al investeerde, het gros van de pakketten wordt met de Cubicycle gebracht. Deze fietsen worden beladen met een container van één kubieke meter. De container past ook op de wagens: de Cubivan. De CityHub in Groningen werd geopend door profwielrenner Bauke Mollema, die met de duurzame skelter bij de vestiging arriveerde (zie foto).

Internationaal

Met de CityHub hoopt DHL een internationale succesformule uit te rollen. De lancering in Nederland is dan ook een ontwikkeling waar met veel belangstelling naar wordt gekeken. ‘Er wordt serieus naar gekeken door onze buitenlandse collega’s. Canada staat op het punt om zoiets in te zetten´, besluit Blaauw.

In Groningen worden drie Cubicycles en twee Cubivans ingezet. In Tilburg zijn dit er van ieder twee.