Twinkle | Digital Commerce

StreetScooter DHL levert woonwijk- en milieuvriendelijk

2018-05-14
180101
  • [nieuws]
  • 0:57

DHL trekt zijn portemonnee voor de aanschaf van vierhonderd kleinere bestelauto's, waarvan een kwart elektrisch is. Daarmee wil de vervoerder woonwijken en het milieu ontlasten. Honderd elektrische StreetScooters rijden binnenkort in ruim vijftig Nederlandse steden.

De bestelwagentjes hebben een laadruimte van vier kubieke meter. 'DHL Parcel heeft met zijn vloot van kleinere bestelauto’s de optimale configuratie voor de bezorging van e-commerce zendingen in woonwijken, waar andere vervoerders doorgaans met grotere bestelwagens rijden,' verklaart het bedrijf in een persbericht.

StreetScooter
De StreetScooters waarmee DHL gaat bezorgen, zijn volledig elektrisch en rijden maximaal 80 kilometer per uur, met een actieradius van 80 kilometer en een laadvermogen van 650 kilo. DHL zet de wagentjes in rondom stedelijke gebieden.

Groen bezorgen
Om zijn doelstelling van 70 procent emissievrije bezorging in 2025 te halen, zet DHL in binnensteden ook fietskoeriers in. Een maand geleden startte de vervoerder ook al een proef in Utrecht met een bezorgfiets, genaamd Cubicycle.