Twinkle | Digital Commerce

Amazon Cash belandt in Duitsland

2018-08-03
1000562
  • 1:12

Nadat Amerikanen sinds vorig jaar al cash geld op hun Amazon-account konden zetten, is dit nu ook voor Duitse consumenten mogelijk.

De Amerikaanse e-tailer voert zijn Amazon Cash-dienst namelijk door bij onze oosterburen. De dienst krijgt daar de wat meer ingewikkelde naam: 'Vor ort Aufladen'.

Amazon Cash maakt het mogelijk om contant geld aan een Amazon-account toe te voegen. Dat werkt vrij eenvoudig: de consument moet eerst, via de smartphone of website van Amazon, een barcode downloaden. Hiermee kan hij vervolgens bij een aangesloten winkel in de buurt contant geld opladen. De winkelbediende scant de barcode en voert het cash bedrag - minimaal vijf, maximaal vijfhonderd euro - in. Het in contanten betaalde bedrag wordt vervolgens aan het Amazon-account van de consument toegevoegd waarna hij online zijn aankopen kan doen.

Snelle methode

Hiermee wordt het voor Duitse consumenten die liever met cash betalen een stuk eenvoudiger om artikelen op Amazon te bestellen. Dit was eerder al mogelijk via contant betaalde geschenkkaarten. De 'Vor ort aufladen'-dienst geldt echter als een snellere methode: binnen een kwartier staat het in cash betaalde bedrag op het desbetreffende account.

Merch by Amazon

Eerder deze week bracht Amazon nóg een dienst naar Duitsland: Merch by Amazon. Hierop kunnen ontwerpers en bedrijven merchandise ontwerpen en door Amazon laten verkoper, waarbij zij commissie ontvangen over het verkochte artikel. Naast Duitsland is de dienst ook in Groot-Brittannië actief.