Twinkle | Digital Commerce

Merch by Amazon nu ook in Europa

2018-07-31
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

Merch by Amazon is een platform waarop bedrukte shirts en hoodies, die door ontwerpers en bedrijven zijn ontworpen, door Amazon worden aangeboden. In 2015 lanceerde het platform in Amerika, nu is Merch by Amazon ook live in Groot-Brittannië en Duitsland.

Dat meldt de blog Take me to auction. Op Merch by Amazon biedt Amazon een platform voor everyone from independent designers to big brands. Deze ontwerpers of bedrijven kunnen, nadat ze zich hebben ingeschreven en zijn beoordeeld, een ontwerp opsturen. Vervolgens moet er een producttype zoals t-shirt, sweatshirt, hoodie of popsocket en gewenste kleur worden gekozen.

Commissie

Amazon maakt een productpagina aan en verzorgt de productie, bezorging en customer service, mits het product wordt verkocht. De ontwerper ontvangt een commissie over het verkochte product. Voor een t-shirt van 15.99 euro ontvangt men 1.74 euro commissie en voor een t-shirt van 25.99 euro krijgt de ontwerper 8.23 euro. Op deze manier wordt het, door externe partijen ontworpen, product als een Amazon-product verkocht, met miljoenen potentiele klanten.