Twinkle | Digital Commerce

Uber Eats en Instacart kruisen degens met DoorDash

2024-05-10
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Het spel wordt hard gespeeld in de Amerikaanse online boodschappen- en maaltijdenmarkt. Uber Eats en Instacart kondigen een samenwerking aan waarbij middels kruisbestuiving tegengas moet worden geboden aan DoorDash.

Concreet betekent de samenwerking dat klanten van Instacart nu ook restaurantmaaltijden door Uber Eats-chauffeurs kunnen laten bezorgen. Instacart, dat voorheen alleen online boodschappen bezorgde, komt daarmee steeds meer in het vaarwater van concurrent DoorDash.

Volgens de partijen is de samenwerking van toepassing op ‘honderdduizenden’ restaurants in de Verenigde Staten. Plus-leden van Instacart krijgen daarnaast ook wat voordelen, zoals gratis bezorging bij orders boven de 35 dollar.

'Zeer, zeer concurrerende markt'

Voor Uber Eats is de samenwerking een manier om zijn voetafdruk te vergroten en meer in te zetten op bezorging. Uber Eats krijgt ook toegang tot het klantenbestand van Instacart. Aan Bloomberg legt ceo Dara Khosrowshahi van Uber uit dat de bedrijven door de samenwerking een bedreiging vormen voor DoorDash. ‘Dit is een zeer, zeer concurrerende markt. Het mooie van deze samenwerking is dat zowel Instacart als Uber hun bedrijf kunnen blijven laten groeien.’