Twinkle | Digital Commerce

Opnieuw stakingen tijdens Prime Day

2022-07-11
1000562
  • [nieuws]
  • 0:51

Vakbond Verdi roept medewerkers van distributiecentra van Amazon in Duitsland op om te staken tijdens Prime Day, dit jaar op 12 en 13 juli. De staking zou maandagavond beginnen.

De stakingsoproep is gedaan bij medewerkers van in totaal zeven distributiecentra, in Graben, Leipzig, Koblenz, Rheinberg, Werne en op twee locaties in Bad Hersfeld. Verdi wil met de staking bereiken dat Amazon de cao voor de detailhandel en postorderbedrijven erkent. Amazon maakte eerder bekend dat alle werknemers vanaf komend najaar 12,50 per uur gaan verdienen, boven het minimumloon. Door af te zien van speciale toeslagen zoals kerst- en vakantietoeslagen blijft het werkelijke inkomen van werknemers echter vaak onder dat van collega's in vergelijkbare bedrijven.

De oproep tot staking tijdens Prime Day is niet verrassend. De vakbond riep de vorige keren ook al op om het werk tijdens Amazons koopjesfestijn neer te leggen. Amazon laat in een reactie weten dat de stakingen geen gevolgen zullen hebben voor klanten.