Twinkle | Digital Commerce

Amazon Prime bezorgt 5 miljard artikelen in 2017

2018-01-03
1000666
  • [nieuws]
  • 1:28

Amazon heeft in 2017 5 miljard artikelen via zijn Prime dienst bezorgd. Dat laat de retailer weten in een persbericht. Het is voor het eerst dat Amazon dit soort cijfers deelt.

Ook laat de retailgigant weten dat er in 2017 meer abonnees dan ooit bij zijn gekomen. Hoeveel dat er precies zijn, vertelt de retailer niet. In september 2017 telde Amazon Prime naar schatting zo'n 65 miljoen leden.

Nederland

Begin november lanceerde Amazon zijn Prime dienst in Nederland. Waar leden voor een tijdelijk tarief van vier euro onder meer gebruik kunnen maken van de gratis next day delivery. Vanaf maart 2018 geldt het tarief van 5.99 euro. Sinds december 2016 is ook Prime Video beschikbaar voor Nederlandse consumenten.

Veel diensten

In Amerika zijn inmiddels een op de vijf huishoudens lid van Amazon Prime. Op Prime Day, de 'feestdag' van Amazon Prime, werd een omzetstijging van 60 procent gemeten. Via Amazon Prime hoeven leden geen bezorgkosten te betalen. Met Prime Video en Prime Music hebben consumenten toegang tot een groot scala aan programma's en muziek. Ook krijgen leden met de Prime Creditcard korting op artikelen van Amazon en verdienen ze twee procent van hun uitgaven bij restaurants, benzinestations en apotheken terug. Met Prime Reading krijgen consumenten onbeperkt toegang tot boeken, tijdschriften en meer leesvoer.

Strijd met Walmart

In de Verengide Staten heeft Amazon inmiddels met Walmart een beduchte tegenstander gekregen in de strijd om bezorgservice. Met de 'Shipping Pass' krijgen klanten voor 49 euro per jaar hun artikelen binnen twee dagen gratis thuisbezorgd. Volgens Amerikaanse analisten vormt Walmart als eerste een serieuze dreiging voor Amazon.