Twinkle | Digital Commerce

Leapp failliet verklaard

2019-03-28
1000562
  • [nieuws]
  • 0:49

Leapp is failliet. De aanbieder van refurbished Apple-producten heeft vandaag tegenover de rechtbank in Amsterdam surseance aangevraagd en dat is omgezet in het faillissement.

Dat meldt oprichter Rogier van Camp aan RetailNews. Leapp heeft zijn webshop en winkels inmiddels tijdelijk gesloten. Volgens Rogier van Camp heeft leapp de afgelopen jaren een explosieve groei doorgemaakt. Maar had het bedrijf de afgelopen maanden behoefte aan nieuwe financiering. Tot voor kort had leapp nog hoop op een goede uitkomst. Die hoop blijkt tevergeefs. Samen met de curator onderzoekt het bedrijf de mogelijkheden voor een doorstart.

Shopping Awards

Leapp, dat tientallen winkels in Nederland, België en Duitsland en bijbehorende webwinkels bezit, werd in 2011 door Van Camp opgericht. Een jaar later opende het bedrijf zijn eerste winkel in Amsterdam. In 2016 werd Martijn Cornelissen (ex-rituals) aangetrokken als chief digital officer. Dit jaar nog dingde het bedrijf mee naar twee Shopping Awards, die het uiteindelijk niet wist te winnen.