Twinkle | Digital Commerce

Blokker sluit e-dc Gouda

2018-07-13
1000562
  • [nieuws]
  • 1:12

Blokker is van plan de logistieke stromen van winkelvoorraad en online orders samen te voegen. In het kader daarvan is er een 'voorgenomen besluit' de deuren van het aparte e-dc in Gouda te sluiten.

Dat meldt het bedrijf vanmorgen. Volgens planning worden de activiteiten in Gouda per 1 augustus 2019 beëindigd en verhuisd naar het distributiecentrum in Geldermalsen. Dat bouwt Blokker om naar een 'modern omnichannel' logistiek centrum. De ondernemersraad beslist of het voorstel definitief doorgang vindt.

Stap in propositie

'We hebben de afgelopen jaren veel veranderingen doorgevoerd in ons bedrijf', aldus nieuwbakken directeur Ludo Bijvoet. 'De investering in een modern, omnichannel dc is een mooie stap in onze propositie, en geeft blijk van ons vertrouwen in de toekomst. Het nieuwe DC zorgt dat we onze klanten naadloze service over alle kanalen kunnen bieden.'

Lagere kosten

Blokker voorziet dankzij de logistieke omschakeling 'kortere levertijden' en een 'sterkere omnichannel propositie'. Daarnaast leidt de integratie volgens de nummer 10 van de Twinkle100 tot lagere kosten. Bezuinigingen lijken momenteel welkom, gezien de donkerrode financiële resultaten van het afgelopen boekjaar.

Het is de bedoeling dat het dc in Gouda open blijft tot augustus volgend jaar. De medewerkers ervan krijgen de keuze mee te verhuizen naar het dc in Geldermalsen. Het is daarom nog onbekend hoeveel banen er zullen verdwijnen als gevolg van de sluiting.