Twinkle | Digital Commerce

Shopping Awards Vakprijzen: wie dingt mee?

2018-03-16
1000562
  • [nieuws]
  • 1:42

Picnic, Coolblue, de Bijenkorf, bol.com, wehkamp en diverse andere grote namen zijn genomineerd voor een Shopping Awards Vakprijs. Op 29 maart aanstaande wordt bekendgemaakt wie van hen een onderscheiding in de wacht sleept voor de prestaties binnen zijn branche.

Dennis Weening, presentator van die avond, zal de awards overhandigen aan de gelukkige winnaars. De volgende (r)e-tailers maken kans op een Shopping Award Vakprijs*:

Financial & Personal services
- Centraal Beheer
- InShared
- Interpolis
  
Fashion & Lifestyle

- de Bijenkorf
- G-Star
- wehkamp
 
ING Home & Living
- bol.com
- Praxis
- wehkamp
 
Kieskeurig Consumer electronics & Telecom

- Belsimpel.nl
- Coolblue
- leapp
 
Levensmiddelen & Persoonlijk verzorging

- DekaMarkt
- Picnic
- Plus Retail
 
Travel & Leisure

- Corendon
- NS International
- srprs.me
- TUI

Beste Winkel van Nederland, B2B Award

Dit jaar kent de uitreiking een paar nieuwe aspecten. Zo maken de genomineerden uit elke categorie naast de brancheprijs automatisch kans op de overall onderscheiding 'Beslist.nl Beste Winkel van Nederland'. De kanshebbers voor die titel worden aangedragen door de juryvoorzitters van de afzonderlijke vakjury's.

Ook nieuw is de Intershop B2B Award, in het leven geroepen voor de beste verkoper van de zakelijke markt. Bidfood, Würth en Zamro - dat in 2017 de Beste Starter Award won - strijden deze editie om de nieuwe titel.

Game Changer Award

Daarnaast staat, evenals voorgaande jaren, de DHL Game Changer Award op het spel. De kandidaat die de Nederlandse digital commerce markt afgelopen jaar naar mening van de vakjury het meest heeft verrijkt, wordt daar op 29 maart voor beloond en treedt in de voetsporen van voormalig winnaar Fietskoeriers.nl.

Lightspeed Ecommerce50

Ten slotte wordt bekend wie de Lightspeed Ecommerce50 aanvoert, de lijst met de snelst groeiende e-commerce bedrijven van Nederland. De top-10 daarvan werd, in alfabetische volgorde, alvast bekendgemaakt tijdens het Shopping Awards Event op 8 maart.

Lees ook: 'Nominaties Shopping Awards Publieksprijzen XL bekend' (15-03-'18)

In ons dossier lees je meer over prijswinnaars, genomineerden en uitreiking van de Shopping Awards 2018.

* Twinkle-uitgever BBP Media is medeorganisator van de Shopping Awards