Twinkle | Digital Commerce

Amazon bouwt open netwerk van kluisjeswanden in VS

2018-06-20
978550
  • 1:10

Amazon komt met een nieuw initiatief om de last mile verder onder controle te krijgen: het installeert in de Verenigde Staten kluisjeswanden bij appartementencomplexen, waarin ook andere partijen dan Amazon mogen afleveren.

De afleveroptie, Hub By Amazon gedoopt, is inmiddels beschikbaar voor zo'n 500.000 consumenten in de Verenigde Staten. Amazon voert dat aantal snel op. Wie een pakket laat afleveren bij de kluisjeswand, kan dat op elk gewenst moment van de dag ophalen met een daarvoor verstrekte code op de smartphone.

Verzamellocatie

'De Hub vereenvoudigt de levering voor bewoners en biedt snelle en veilige toegang tot pakketten, dag of nacht', zegt Patrick Supanc, Amazons directeur Worldwide Lockers and Pickup. 'Voor bezorgingsaanbieders biedt het een handige verzamellocatie voor het inleveren van pakketten en geeft het beheerders tijd en middelen terug om zich te concentreren op andere prioriteiten.'

Last mile onder controle

Naast kluisjeswanden probeert Amazon ook met andere middelen het aantal niet-thuisleveringen zoveel mogelijk terug te brengen. Zo investeert de e-tailreus ook in slimme deurbellen met de overname van Ring, bezorgt het in auto's en geeft het zijn Prime-leden in de Verenigde Staten toegang tot het programma Amazon Key, waarmee zij op afstand hun voordeur kunnen openen voor bezorgers.