Twinkle | Digital Commerce

ACM berispt BALR. om kortingsacties

2018-06-18
1000562
  • 0:55

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) tikt kledingmerk BALR. op de vingers. Het bedrijf van oud-voetballer Demy de Zeeuw. Dat gebeurt nadat BALR. enkele klanten hun recht op retourneren ontzegde.

Het bedrijf had een deel van zijn klanten gemeld dat zij hun bestelling bij de webwinkel niet meer konden retourneren omdat zij een eenmalige kortingscode hadden gebruikt. De kopers klaagden daarover op het forum van televisieprogramma Radar en bij de ACM.

Overspoeld met orders

Volgens BALR. was een - voor vrienden en familie van medewerkers bedoelde - kortingcode uitgelekt via websites als Pepper en Spydeal. Hierdoor werd het bedrijf overspoeld met online orders. Als onderdeel van de actie mochten de orders niet geretourneerd worden, maar BALR. meldde dit pas bij retourmelding, en dat is in strijd met de wet.

Recht

Volgens de wetgeving hebben kopers bijna altijd het recht om binnen 14 dagen na aankoop te retourneren, ook zonder opgaaf van reden. De ACM heeft nu gesprekken met BALR. gevoerd. Het bedrijf heeft laten weten dat de klanten alsnog hun aankoop desgewenst mogen terugsturen.