Twinkle | Digital Commerce

Spotler neemt Britse branchegenoot over

2018-06-18
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Spotler, een speler op het gebied van marketing automation software, neemt branchegenoot CommuniGator over. Met de overname is 14,4 miljoen euro gemoeid.

SaaS-bedrijf Spotler zet naar eigen zeggen een grote stap om via internationale expansie een leidende positie in Europa in te nemen met zijn marketing software. Spotler is al marktleider op het gebied van e-mail marketing automation voor het middensegment.

'Meer ruitme voor innovaties'

CommuniGator is gespecialiseerd in marketing software in het Verenigd Koninkrijk. Op de langere termijn zullen klanten van beide bedrijven profiteren van de overname. 'Het doel is om van de Spotler software en de software van CommuniGator één krachtig marketing platform te maken', verklaart Marc Schüssler, ceo van Spotler. 'De bijbehorende schaalvoordelen bieden ons meer ruimte voor innovaties in ons product en om onze diensten aan klanten te verbeteren.'

Samenvoeging

Vorig jaar werden zusterbedrijven Blinker en MailPlus samengevoegd tot Spotler. Het doel van die rebranding was het smeden van een internationale speler in marketing automation software. Door de samenvoeging werd de software van het bedrijf uitgebreid, onder meer met webtracking, nieuwe campagnetriggers en het publiceren naar social media.