Twinkle | Digital Commerce

Balr past retourvoorwaarden aan na kritiek Radar

2018-04-30
1000562
  • 1:12

Sportshop Balr verduidelijkt de algemene voorwaarden op zijn website na diverse klachten van consumenten die kortingscodes gebruikten bij hun aankoop; Balr ontzegde hun het recht op retourneren.

De kopers klaagden op het forum van televisieprogramma Radar, dat de handelaar in voetbal-, sport- en lifestyleartikelen om uitleg vroeg. Volgens Balr is er recentelijk een voor familie en vrienden van medewerkers bedoelde kortingscode uitgelekt via websites als Pepper en Spydeal, waardoor het bedrijf overstelpt werd met online orders. Die mogen niet geretourneerd worden, maar Balr meldde dat pas bij de retourmelding, in plaats van voorafgaand aan het aankoopmoment.

Koop ontbinden

Dat is in strijd met de wet; iedere koop mag gedurende veertien dagen na de aanschaf ervan geretourneerd worden, zonder opgaaf van reden. Verkopers dienen het aankoopbedrag binnen twee weken terug te storten op de rekening van hun klant. Balr zou daar recentelijk in verzaakt hebben; volgens de webwinkel komt dat door de stormloop aan bestellingen die de uitgelekte kortingscode veroorzaakte.

Nederlandse voorwaarden

Volgens Radar stelde Balr zijn algemene voorwaarden tot nu toe alleen in het Engels beschikbaar; ook dat is niet conform ACM-richtlijnen. Naast het verduidelijken van zijn retourbeleid, waaronder het vermelden van de speciale voorwaarden die aan het gebruik van een kortingscode hangen, zal Balr daarom ook zijn voorwaarden in zijn moederstaal beschikbaar stellen.