Twinkle | Digital Commerce

Gregory van der Wiel stapt uit BALR.

2018-07-23
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Voetballer Gregory van der Wiel heeft afstand gedaan van zijn aandelenpakket bij sportshop BALR. De aandelen zijn verkocht aan overige aandeelhouders. Ook de aandelen in voetbalwebsite 433 zijn verkocht.

Van der Wiel stapte in 2013 in het initiatief van onder andere oud-voetballer Demy de Zeeuw. Het vrijgekomen kapitaal wordt deels geïnvesteerd in Van der Wiel's investeringsfonds Block Pary. Daarmee wil de voetballer nieuwe ondernemingen financieren in Noord-Amerika. Gregory van der Wiel voetbalt op dit moment bij Toronto FC.

In een reactie verklaart Van der Wiel dankbaar te zijn voor de groei van de ondernemingen. 'Demy en ik kwamen erachter dat wij dezelfde kijk hebben op de ontwikkeling van het internet en hoe je als merk en sociale media community daarop kunt inspelen. Ik vind het dan ook prachtig dat ik met mijn investering een bijdrage heb kunnen leveren aan het succes van BALR. en 433.'

10 miljoen omzet

BALR., waar nu nog (oud-)voetballers Demy de Zeeuw en Eljero Elia(foto) bij betrokken zijn, werd in 2013 opgericht door De Zeeuw, Juul Manders en Ralph de Geus. In de afgelopen vijf jaar is de omzet van onderneming gestegen naar ruim boven de 10 miljoen euro. In juni werd het bedrijf nog op de vingers getikt door de ACM. BALR. had een deel van zijn klanten het retourrecht ontnomen nadat zij een eenmalige kortingscode hadden gebruikt. Inmiddels heeft de shop maatregelen getroffen.