Twinkle | Digital Commerce

Amazon Business rolt verder uit in Europa

2018-06-27
1000562
  • 0:54

Amazon breidt de b2b-verkoop op zijn platform uit naar twee nieuwe landen in Europa. Na Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië beschikken nu ook Italië en Spanje over de dienst.

Dit betekent dat Amazon in vijf Europese markten Amazon Business aanbiedt. In 2016 kwam de dienst voor het eerst naar Europa, Duitsland had de primeur. In februari werd het b2b-aanbod ook in Frankrijk beschikbaar.

Groei

Amazon Business is in thuisland Amerika erg populair. Binnen een jaar na lancering had het platform al een miljard dollar omzet, aldus vice-president Steve Frazier. Een jaar nadat het platform in Groot-Brittannië werd gelanceerd, hadden er al meer dan 100.000 klanten gebruik van gemaakt. Amazon Business verkoopt, naast meer dan 250 miljoen producten, ook producten op maat: zoals bedrijfsanalyses en facturatiediensten.

Third party sellers

Amazon's zakelijke marktplaats werd in 2015 gelanceerd met de woorden: Everything you love about Amazon, for you business. Het aanbod op de marktplaats komt grotendeels van zogeheten third party sellers. Zij bieden daarop spullen aan voor allerlei branches, van bouwmaterialen tot schoonmaakmiddelen.