Twinkle | Digital Commerce

Amazon stapt groot in b2b met Amazon Business

2017-05-27
180101
  • 0:59

Amazon lanceert een nieuwe marktplaats voor de zakelijke markt. Amerikaanse bedrijven die een account aanmaken kunnen op Amazon.com/business terecht voor ‘honderden miljoenen producten’, aldus de webgigant. Veel ervan worden gratis binnen twee dagen bezorgd.

Met AmazonSupply opende de grootste online verkoper aan consumenten ter wereld drie jaar geleden een webwinkel voor bedrijven. Die houdt op te bestaan nu het meer uitgebreide Amazon Business is gepresenteerd. Daar zijn producten te vinden voor allerlei branches, van bouwmaterialen, tot schoonmaakartikelen, tot office supplies. Op een aantal artikelen gelden speciale b2b-prijzen en bovendien kunnen bedrijven gebruik maken van gerichte features voor bijvoorbeeld belastingen, klantenservice en workflows.

Third party sellers
Amazon's nieuwe zakelijke marktplaats wordt gepresenteerd met de woorden: 'Everything you love about Amazon, for your business'. Het aanbod komt grotendeels van third party sellers: fabrikanten en groothandels die Amazon.com gebruiken als (extra) online verkoopkanaal. Amazon voert de concurrentie op met Staples, dat ook een marktplaats opende en eerder dit jaar de grote concurrent Office Depot overnam.
 
Lees ook: ‘B2b e-commerce kost miljoen verkopers hun baan’  (15 april 2015)