Twinkle | Digital Commerce

Zalando breidt logistiek uit in Italië

2020-01-27
999562
  • 0:54

Zalando heeft onlangs een nieuw distributiecentrum in Italië in gebruik genomen. Het dc is 130.000 vierkante meter groot en bedoeld om de Italiaanse en Zuid-Europese markt te beleveren.

Het distributiecentrum staat in de buurt van Verona en biedt ruimte aan duizend werknemers. Zalando werkt samen met logistiek dienstverlener Fiege. De uitbreiding in Italië komt als geroepen, stelt Riccardo Vola, general manager Southern Europe bij de nummer 4 van de Twinkle100. ‘Door een nieuwe dc op te richten, voegen we capaciteit toe aan ons netwerk en brengen we een relevant aanbod dichter bij onze Italiaanse klanten.’

Naast de Italiaanse markt is het de bedoeling dat ook klanten uit Zuid-Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland vanuit dat fulfilmentcenter worden beleverd. Het is overigens niet voor het eerst dat Zalando een dc in Italië opent. Vijf jaar geleden opende de fashionetailer zijn eerste dc in Italië. Op dit moment wordt tevens gewerkt aan een groot dc in Bleiswijk. Deze moet over ruim een jaar zijn deuren openen.