Twinkle | Digital Commerce

Redcoon gestopt in Nederland

2017-05-27
16675
  • [nieuws]
  • 1:03

Redcoon.nl is gesloten voor bestellingen. Afgelopen vrijdag ging de stekker eruit. Klanten van de nummer 38 van de Twinkle100 worden voor reparaties verwezen naar Media Markt. Ook Redcoon.be is dicht.


Media Saturn Holding nam Redcoon ruim vijf jaar geleden over. Lange tijd vervulde de pure player een digitale voortrekkersrol binnen de organisatie, maar de afgelopen periode kwam de omzet onder druk te staan. Er zou ook te veel overlap zijn met de ketens Media Markt en Saturn, die inmiddels 9 procent van hun omzet danken aan het online kanaal.

Sluiting
‘Vanaf vrijdag 21 oktober zijn de webshops Redcoon.nl en Redcoon.be gesloten’, krijgen bezoekers nu medegedeeld. ‘Het is niet meer mogelijk om aankopen te doen via de websites.’ Voor de klantenservice kunnen shoppers nog tot eind deze maand bij Redcoon terecht. Daarna neemt Media Markt Online de service- en garantievoorwaarden op eerder gekochte producten over. ‘De consumentenbescherming op grond van de regels voor kopen op afstand blijft zo gewaarborgd.’

Meer winkelsluitingen
Behalve in Nederland en België verdwijnt Redcoon ook in België, Spanje, Portugal en Oostenrijk. In dat laatste land worden bezoekers nu verwezen naar Saturn. De toekomst van Redcoon in Duitsland, Polen en Italië is ongewis.